Etusivu || Tallista || Hevoset || Toiminta || Muuta || Yhteys

R.I.P. Kirottu Ensirakkaus 03.01.2006 - 30.08.2008Virallinen nimi: Kirottu Ensirakkaus
Lempinimi: Ekku
Rekisterinumero: VH-15829

Sukupuoli: Tamma
Rotu: Suomenhevonen
Syntynyt: 03.01.2006
Ikä: 32-v (VHKR)

Väri: Voikko
Säkäkorkeus: 154cm

Omistaja: Light Dragon
Maahantuoja: Nintsu
Ex-omistaja: -
Sijoituksia:
----------> ERJ: 6 sijoitusta, 20rp
----------> KRJ: 7 sijoitusta, 14rp
----------> MEJ: 2 sijoitusta, 4rp
----------> KeRJ: 1 sijoitusta, 1rp
----------> Arvonimet: 6xKuMa, 6xJS, YLA2

111p. / YLA2
33+35+27+16 = 111p

Jälkeläisiä: 8 kpl
----------> Tammoja: 3kpl
----------> Oreja: 5kpl
----------> Ruunia: 0kpl

Luonne

Ekku on yleisesti kiltti ja rauhallinen tamma, mutta vihaa huokuva ihminen on sen mielestä pelottava. Eli jos Ekku esim. ei anna tarhasta kiinni, kannattaa heti miettiä millä tuulella itse on. Karsinassa Ekku käyttäytyy nätisti ja on kiltti hoitaa. Ekkua voi rauhassa harjailla vaikka koko päivän, se vain nauttii siitä eikä menetä hermojaan jatkuvaan puunaukseen. Ekku saattaa joskus näykkiä ollessaan huonolla tuulella tai kerjätessään makupaloja, mutta tammaa kannattaa silti aina komentaa hellävaraisesti, koska Ekku ylireagoi tiukkoihin käskyihin. Kaviot Ekku nostaa helposti ja ilman ongelmia. Varusteiden kanssa ei tule ongelmia, vaikka joskus kuolmien kanssa pitääkin neuvotella. Pesukarsinassa Ekku käyttäytyy hyvin ja mallikelpoisesti. Joskus se alkaa kuopimaan, mutta hellä komenta ja Ekku lopettaa heti. Pesu ei kuulu Ekun suosikkilistan kärkeen, mutta ei varsinaisesti sitä inhoakaan. Ekku on kiltti taluttaa, mutta kävelee aika reippaasti, joten kävele perässä.

Ekku on nöyrä ja herkkä tamma. Se ei siedä vähääkään repimistä tai potkimista ja h?lskyvä ratsastajakin vetää joskus Ekun hermot riekaleiksi. Ekku kääntyy kaikista helpoiten juuri painoavuista, joten ratsastajalla olisi hyvä olla tasainen ja hyvä istunta, jottei Ekku turhaan kiemurtelisi ratsastajan istuntaa seuratessaan. Ekku tekee miellellään kaiken mitä siltä pyytää, eikä väitä koskaan vastaan. Känti on Ekulla erittäin hyvä askellaji. Sillä on hyä yliastunta. Ravi on irtonainen ja pitkä. Laukka tasapainoinen ja tasainen. Ekku on pääasiassa kenttäpainotteinen, koska se on hyvä niin koulussa, esteillä, kuin maastossakin. Ekku tykkää hypätä. Ekku hyppää melkein minkä tahansa esteen, eikä pahemmin kieltele tai tiputtele. Joskus se tulee hiukan liian lähelle, hyppää liikaa ylös ja joutuu korjaamaan tilanteen liian isolla hypyllä, mutta yleensä tänä neitokainen onnistuu selvittämään tilanteen ja pystyy jatkamaan rataa nollilla. Maastossa Ekku menee reippaasti ja saattaa joskus olla jopa kuuma, ei säiky ja on varmajalkainen. Ekku on maastoesteillä hiukan kuuma, mutta hallittavissa.

Ekku on suht koht helppo saada traileriin, mutta joskus se peruuttaa sieltä saman tien pois. Kuljetus onnistuu ongelmitta. Vieraissa paikoissa Ekku on rauhallinen, vaikka reagoikin entistä herkemmin käsittelijänsä mielialoihin. Ekku jännittyy heti jos käsittelijä jännittää. Kisoissa saattaa hiukan säikkyä, mutta rentoutuu verryttelyssä. Radalla Ekku menee helposti vähän liiankin lujaa, varsinkin rata- ja maastoesteillä. Pidätteet siis käyttöön. Ekku kammoaa yli kaiken sähköpaimenia ja sähölankoja ja pysyy niistä kaukana. Muutenkaan Ekussa ei ole mitään aiturin tapaistakaan. Ekku tarhailee, totta kai, mielellään, eihän sitä koko päivää sisällä jaksa seistä. Muista hevosista Ekku on usein montaa mieltä. Toisaalta seura on sen mielestä kamalan kivaa ja hauskaa, kun ei tarvitse olla yksin. Samalla se kuitenkin juoksee muita hevosia, melkein kaikkia siis, karkuun ja on niille ujo ja arka. Eli riippuu paljon hevospersoonasta uskaltaako Ekku olla kaveri vai juokseeko se vain karkuun.

Luonteen © Nintsu


Polveutuminen

Isä: Ekun-Tähti Ii: Eemeli
Ie: Lisse
Emä: Rakkaus on lumi valkoinen Ei: Valko-Tanssi
Ee: Suklaa Rusina
Ekun-Tähti on jo edes mennyt suomenhevosori, joka teki loistavan uran esteradoilla. Ori hyppäsi 100cm ja 110cm ratoja aluetasolla ja ehti aloitella kansallisen tason uraansa startaten muutaman 120cm luokan. Valitettavasti ori menehtyi auto-onnettomuudessa ennen kuin ehti aloittaa kunnolla kansallista esteratsunuraansa. Ekun-Tähti ehti astua vain muutaman kesän tammoja ja sen siitoskyky oli huono - osittain johtuen ahkerasta kilpailemisestaan. Jälkeläisiä ei siis tälle mahtavalle oriille ilmaantunut kuin kymmenisen kappaletta ja vielä vähemmän syntyi oikeasti hyviä estehevosia. Ori oli varsin tavallinen tähtipäinen rautias, rakenne ei ollut mitenkään täydellinen, mutta silti Ekun-Tähti saatiin kantakirjattua kolmospalkinnolle.
Ekun isänpuoleiset isovanhemmat olivat tietenkin myös suomenhevosia. Eemeli oli epätavallisen kevytrakenteinen suomenhevonen, eikä sitä ensiksi suostuttu päästämään kantakirjaan. Eemelin silloinen omistaja ei tietenkään ilahtunut orilautakunnan päätöksestä vaan haali kasaan raskasrakenteisempia suomenhevostammoja jotka astutti oriillaan Eemelillä. Tuloksena syntyi isäänsä raskaampia mutta emiänsä kevyempiä varsoja, jotka jo nuorina osoittivat olevansa hyviä suoritushevosia. Eemelin omistaja tarjosi orittansa uudelleen kantakirjaan ja nyt se hyväksyttiin, tosin kolmospalkinnolle. Eemeli ei itse kilpaillut juuri lainkaan, mitä nyt muutamissa seuraluokissa esteitä 80cm-tasolla. Eemelillä oli kuitenkin hieno hyppytyyli ja siinä olisi ollut kapasiteettia pidemmällekin jos joku vain olisi oritta treenannut. Eemeli oli väriltään hyvin vaalea rautias (joidenkin lähteiden mukaan jopa voikko) ja suomenhevoseksi hyvin isokokoinen (sk. 168cm). Lisse oli raskastekoinen, "perinteinen" suomenhevonen ja tamma toimi suurenosan elämästää työhevosena erään vanhemman miehen pientilalla. Lisse alkoi kuitenkin käydä vanhaksi ja sen voimat hupenivat pikkuhiljaa, joten sen kohtaloksi tuli mennä teuraaksi. Eemelin omistaja oli kuitenkin samaan aikaan etsimässä raskaita tammoja oriilleen ja Lisse päätyi teurasauton sijaan Eemelin omistajalle jossa se pyöräytti kaksi varsaa ennen kuolemaansa. Lisse oli lempeä ja rauhallinen, hyvin kiltti ja ystävällinen. Se ei vaihtanut omistajaansa elämänsä aikana kuin kerran, ja eli hyvin vaatimatonta elämää. Tamma ei koskaan saanut ratsastajaa selkäänsä, eikä juossut koskaan raveissa voittoon. Lisse oli tavallinen, perinteinen rautias suomentyöhevostamma.

Rakkaus on lumi valkoinen oli hiukan raskaampaa suomenhevostyyppiä edustava tamma. Se aloitti uransa ravihevosena ja juoksikin ennätyksekseen 1.39,7 keskipitkällä matkalla. Tamma ei kuitenkaan ollut kovinkaan innokas juoksija ja ohjastajat joutuivat usein patistamaan sitä juoksemaan, mikä sai tamman entistä hanakammin vastustelemaan. Rakkaus on lumi valkoinen myytiin erääseen lapsiperheeseen jossa se koulutettiin ratsuksi. Ratsuksi tamma sopikin hienosti ja perheen äiti kilpaili tammallansa kouluratsastusta helppo B - luokissa. Menestys oli keskinkertaista. Perheeseen puhkesi kuitenkin hevosallergia ja tamma myytiin kenttähevoseksi. Laji osoittautui todelliseksi nappivalinnaksi tammalle! Sen sitkeä ja väsymätön luonne olivat omiaan kestämään kolmipäiväisten kenttäkilpailujen rasitukset, perushyvät liikkeet sopivat hyvin kouluradalle ja tarkka hyppytyyli esteradalle. Ikä ei kuitenkaan tullut yksin ja 17-vuotiaana tamma jäi kilpailemisesta eläkkeelle kovan rasituksen tuomien nivelvaivojen takia. Varsoja tammalle siunaantui kolme, joista kaikki ovat jatkaneet kenttäuralla. Rakkaus on lumi valkoinen oli väriltään voikko, minkä ansiosta se sai paljon huomiota kilparadoilla. Tamma oli juuri ja juuri yliponikoon ja se kantakirjattiin kakkospalkinnolle. Rakkaus on lumi valkoinen koki luonnollisen kuoleman 24-vuotiaana.
Ekun emän puoleiset isovanhemmat edustavat nekin rotua suomenhevonen. Valko-Tanssi oli voikko ravuriori, joka toimi raviuransa jälkeen ratsuna ja kilpailikin muutamissa koulukilpailuissa. Valko-Tanssi oli luonteeltaan äärimmäisen arka ja pahat kielet kertovat että ori olisi ollut päästään vialla. Valko-Tanssi juoksi kuitenkin hyvin, sen lopullinen ennätys oli 22,0ly ja voittosummakin suurinumeroinen. Hyvien juoksulahjojensa ansiosta Valko-Tanssi oli varsin suosittu tammanomistajien keskuudessa ja sai jälkeläisiä suuren kasan. Lisänähä oli Valko-Tanssin hieno väritys joka herätti tammanomistajien huomion. Valko-Tanssi oli 152cm korkea ja rakenteeltaan perussuomenhevonen, hiukan väärine jalka-asentoineen ja pitkihköne runkoineen. Silti Valko-Tanssi oli päässyt kantakirjaan ykköspalkinnolle, sillä oriilla oli erittäin hienot liikkeet. Suklaa Rusina oli saanut nimensä suklaan sävyisestä karvastaan. Lisäksi huhupuheiden mukaan tamma oli varsana suorastaan hulluna rusinoihin! Suklaa Rusina kilpaili raveissa, mutta virallista ennätystä ei tammalla ole. Suklaa Rusina oli luonteeltaan kiltti ja hyvin rauhallinen, eikä kovinkaan hyvä juoksija. Tamma olisi mieluummin tutustunut juoksijakavereihinsa kuin yrittänyt päästä ensimmäiseksi. Ainoan varsansa, Rakkaus on lumi valkoinen, kanssa Suklaa Rusinalla oli sama ongelma: ohjastajien oli patistettava Suklaa Rusinaakin juoksemaan. Siitähän ei mitään hyvää seurannut ja tamma lopetti juoksemisen muutaman vuoden jälkeen. Suklaa Rusina kierteli monissa kodeissa, toimien välillä puskaratsuna, välillä harrasteravurina ja välillä ruohonleikkurina. Vanhoilla päivillään tamman silloinen omistaja päätti astuttaa tamman. Suklaa Rusina kuoli vuoden varsomisensa jälkeen, ollessaan 22-vuotias.Kisakalenteri

Kalenterissa vain sijoitukset. Sijoitukset 2-3 on tummennettu, voitot ovat punaisella.

Sarga - 02.10.2006 - kenttä/HeC, 50cm, 50cm - 3/48
KK Pakokauhu - 22.10.2006 - kenttä/HeC, 70, 60 - 1/2
Aromaan - 30.11.2006 - KeRJ/HeC, 60cm, 60cm - 4/20 - 1rp

Huurre - 06.09.2006 - ERJ/90cm-100cm - 1/30 - 6rp
Aavan suomenhevoset - 15.09.2006 - ERJ/80cm - 4/44 - 1rp
KK Pakokauhu - 30.09.2006 - ERJ/90cm - 3/63 - 2rp
KK Pakokauhu - 30.09.2006 - ERJ/100cm - 8/81 - 1rp
Tinapisara - 01.10.2006 - ERJ/90cm-100cm - 2/40 - 4rp
KK No Life - 21.10.2006 - este/100cm - 3/10
VDSR - 26.10.2006 - ERJ/60cm-70cm - 1/30 - 6rp
Avalone Haflinger - 07.12.2006 - este/100cm - 1/13
Yt Pasture - 15.12.2006 - este/90cm - 3/20

Huurre - 05.09.2006 - KRJ/KN Special - 3/30 - 2rp
Tasmaania - 23.09.2006 - KRJ/HeC - 4/26 - 1rp
Lillegum - 25.09.2006 - KRJ/HeC - 6/40 - 1rp
Summerland - 06.12.2006 - KRJ/KN Special - 6/64 - 1rp
Yt Pasture - 17.12.2006 - koulu/KN Special - 1/12
Chateau Roux - 20.12.2006 - KRJ/HeC - 2/25 - 4rp
KK Northern Cranberry - 02.01.2007 - KRJ/HeB - 7/169 - 1rp
Tuhkimo - 02.01.2007 - KRJ/HeB - 2/40 - 4rp

Sarga - 05.10.2006 - MEJ/80cm-90cm - 2/20 - 3rp
KK Vajoama - 11.10.2006 - MEJ/90cm - 5/39 - 2rp

Wanorr - 01.09.2006 - NJ/Suomenhevostammat - 13/15 - KuMa, JS
Hevoset.com/Roa - 22.10.2006 - Pikamätsärit/Hevostammat - SIN
Ystävyystallien liitto - 30.11.2006 - Match Show/Hevostammat - PUN
Stud Iroquois - 21.12.2006 - Match Show/Hevostammat - PUN - PUN2
Stallion Hill - 28.12.2006 - MatchShow/Hevostammat - SIN
Double Troube - 22.01.2007 - NJ/Suomenhevostammat - 7/15 - KuMa, JS
Aile Ponies - 30.01.2007 - NJ/Suomenhevostammat - 7/12 - KuMa, JS
Kisatalli Chery - 01.02.2006 - NJ/Suomenhevoset - 6/12 - KuMa, JS
St. Cremello - 01.03.2007 - NJ/Suomenhevostammat - 10/15 - KuMa, JS
Day X - 07.06.2007 - MSY/Suomenhevostammat - SIN
Katvusto - 18.08.2007 - NJ/Suomenhevostammat - 11/13 - KuMa, JS
Liigajoukko - 31.08.2007 - MSY/hevostammat - PUN


Jälkeläiset

sh-o. LD Kullan Kirous, i. Viimeinen Voittaja
sh-o. Yöpeli Ü, i. Yönmusta Paholainen
sh-o. Velhopolkka Ü, i. Yönmusta Paholainen
sh-o. Adler Juomaripoika, i. Yönmusta Paholainen
sh-t. LD Runonlaulaja, i. Staattinen
sh-t. Adler Rakkauden Vaientama, i. Suokeijun Takkuturkki
sh-o. LD Kirouksen Liekki, i. Lieskan Leimu
sh-t. LD Hunajainen, i. Ilmavaaran Loistelias


Layout © Nintsu